در نشستی که در بمنظور امضای تفاهمنامه همکاری فی مابین مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای و سازمان مهندسی ساختمان استان آذربایجان شرقی برگزار شد ، نیازهای آموزشی بررسی شده و مقرر شد آموزشهای تکمیلی مهارتی در راستای ارتقاء توانمندی کاربردی مهندسان ارایه گردد.
با امضای تفاهمنامه همکاری اداره کل آموزش فنی و حرفه ای و سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان شرقی :
مهندسان سازمان مهندسی ساختمان آموزشهای مهارتی فرا می گیرند.
در نشستی که در بمنظور امضای تفاهمنامه همکاری فی مابین مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای و سازمان مهندسی ساختمان استان آذربایجان شرقی برگزار شد ، نیازهای آموزشی بررسی شده و مقرر شد آموزشهای تکمیلی مهارتی در راستای ارتقاء توانمندی کاربردی مهندسان ارایه گردد.
در این نشست نماینده مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان با بیان اینکه سازمان آموزش فنی و حرفه ای ،سازمان نظام مهندسی را یکی از شرکای اجتماعی خود میداند گفت : احساس قرابت میان این دو مجموعه موجود است که علت آن هم کاربردی و عملیاتی بودن وظایف هردو سازمان فنی می باشد.
نماینده افزود : با دستور استاندار محترم مقررشد شورای عالی راهبری آموزشهای فنی و حرفه ای در استان تشکیل شود ، که حضور سازمان نظام مهندسی نیز در این شورا لازم به نظر می رسد.
وی افزود: جایگاه نظام مهندسی در جامعه امروز جایگاهی خاص و حائزاهمیت است زیراکه با پیشرفت تکنولوژی در حوزه صنعت ساختمان وجود سازمانی برای ارتقاء دانش علمی و عملی مهندسان شاغل در این حوزه لازم و ضروریست.
مدیرکل آموزش فنی وحرفه ای استان ،امربازآموزی و احراز صلاحیت حرفه ای در این حوزه و ارایه مجوزهای اشتغال کارگران ساختمانی خیلی مهم بوده زایراکه مهمترین داشته انسانها که با جان آنها مستقیما در ارتباط است موضوع اسکان و مسکن می باشد.
وی ادامه داد : امروز مهمترین موضوع در امر سفارش کار برای صنعت ساختمان محرز بودن صلاحیت حرفه ای فرد است .زیراکه اجرای عملیات ساختمانی به دست کارگران خواهد بود.
وی در ادامه افزود : این اداره کل آماده است از پتانسیل همکاران و مهندسین محترم سازمان نظام مهندسی بهره گرفته و در امر بازبینی استاندارد های مهارت از دانش آنها بهره مند شود.همچنین در مواقع نیاز از اساتید زبده و مهندسین با تجربه در امر آموزش استفاده نماید.
در ادامه طورماری رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان بابیان نکته نظرات خود گفت : این سازمان بر اساس قانون مصوب سال74مجلس شورای اسلامی تشکیل شده و با تعداد 28هزار مهندس در رشته های عمران – برق – مکانیک – ترافیک و شهرسازی فعتالیت می نماید.
وی افزود : از این تعداد 60درصد دارای پروانه و 40درصد فاقد پروانه میباشند. و تعداد 400هزار نفر نیز در سراسر کشور عضو این سازمان میباشند.
وی نبود بانک اطلاعاتی در کشور را معضل بزرگی عنوان نموده ، افزود : در صورتیکه توانمندی ها و داشته های همه دستگاهها و نهادها در سامانه ای ثبت می شد بیش از پیش از پتانسیل یکدیگر استفاده می شد و این در حالیست که هیچ کس از توانمندی یکدیگر خبر ندارد و این باعث پرت منابع در کشور میشود.
وی در خصوص لزوم آموزشهای مهارتی گفت : متاسفانه دانشجویان جوانی که امروز از دانشگاهها فارغ التحصیل میشوند مهارت کافی و تجربه مناسب برای اجرای پروژه ها را ندارند و لازم است با شرکت در کارگاههای آموزشی نظام و آموزش فنی و حرفه ای توان خود را ارتقاء دهند.
طوماری در ادامه افزود : مشکل نبود کارگر ماهر در پروژه ها و عدم اجرای اصولی و عملیات ساختمانی توسط این کارگران در بعضی مواقع مشکلاتی را ایجاد می نماید که لازم است امر بکارگیری کارگران ماهر در پروژه ها مد نظر قرار گیرد.
در این میان مهندسین ناظر هرمقدار هم نظارت نماید چون کارگر ماهر نیست بالطبع اجرای پروژه بصورت مطلوب نخواهد بود.که در این زمینه احساس ضعف بیشتر محسوس میباشد.
خوشبختانه آموزشهای مهارتی آموزش فنی و حرفه ای در راستای دانشگاه و بازار کار است که این موجبات همکاری های آموزشی را فراهم می نماید.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان در پایان افزود : امروزه فضای جامعه ایجاب می کند هردو مجموعه همکاری بیشتری داشته باشند چون در این میان به نفع عموم و همشهریان خواهد بود.
در پایان این نشست تفاهمنامه همکاری به امضای طرفین رسید.و مقرر شد کارگروه های تخصصی در هر حوزه تشکیل و نیاز های آموزشی احصا ء و اجرا گردد.