معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه دانشجویان در دانشگاه ها نمی توانند به همه مهارت های مورد نیاز اشتغال دست یابند، افزود: پذیرفته ایم که نیازمند رویکرد جدید و تحولی در مدیریت آموزش های دانشگاهی هستیم.
به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فني و حرفه اي استان آذربايجان شرقي، به نقل از روابط عمومي سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، دکتر سلیمان پاک سرشت، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس این سازمان در نشست امضای تفاهم نامه همکاری با دانشگاه پیام نور که امروز پانزدهم دی ماه جاری برگزار شد، گفت: در 2 سال گذشته مهارت آموزی در دانشگاه ها به عنوان یکی از رویکردهای جدی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور اعلام شده و مبنای بسیاری از فعالیت ها و اقداماتی است که در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه دانشجویان در دانشگاه ها نمی توانند به همه مهارت های مورد نیاز اشتغال دست یابند، افزود: پذیرفته ایم که نیازمند رویکرد جدید و تحولی در مدیریت آموزش های دانشگاهی هستیم.
دکتر پاک سرشت گفت: مهارت آموزی دانشجویان به عنوان مأموریتی مهم در فعالیت های مختلف و با انعقاد تفاهم نامه همکاری با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری عملیاتی شده است.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور ادامه داد: جدی ترین اقداماتی که در این خصوص انجام شد، این است که توافقی با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صورت گرفته که دانشجویان می توانند علاوه بر گذراندن دوره کارورزی در مراکز آموزش فنی و حرفه ای با فضای واقعی کسب و کار آشنا و از طریق نظام برنامه ریزی متفاوت با نظام موجود در دانشگاه، تحت آموزش قرار گیرند.
وی افزود: سعی می کنیم دانشجویان را با مفهوم شایستگی ها و صلاحیت های شغلی و حرفه ای آشنا کنیم و این مواردی است که در دانشگاه ها خیلی به آن پرداخته نمی شود.
دکتر پاک سرشت گفت: انتظار داریم وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با همت جدی تر این تفاهم نامه را پیگیری کند و آمادگی داریم با برنامه ریزی که در سال جاری صورت گرفته این موضوع را عملیاتی تر کنیم تا دانشجویان از ظرفیت مراکز آموزش فنی وحرفه ای بهره ببرند.
رئیس سازمان آموزش فنی وحرفه ای کشور با بیان اینکه دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی گروه هدف جدی آموزش های مهارتی هستند، گفت: در این خصوص نیازمند مراکزی هستیم که ارتباط بین کاریابی ها، مراکز آموزش فنی و حرفه ای و دانشگاه ها را گسترش دهد.
وی ادامه داد: این مراکز می تواند با در اختیار گذاشتن اطلاعات مورد نیاز دانشجویان در خصوص اینکه کدام شایستگی و دوره آموزشی را طی کنند، در راستای ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان دانشگاهی مؤثر واقع شود.
دکتر پاک سرشت در ادامه از برنامه ریزی برای ایجاد مرکزی در دانشگاه که بتواند ارتباطی با مراکز آموزش فنی و حرفه ای، کاریابی ها، دانشگاه ها برقرار کند و این اطلاعات را در اختیار دانشجویان قرار دهد خبر داد.
وی افزود: با ایجاد این مرکز دانشجویان می توانند حین تحصیل به تناسب رشته تحصیلی شان، دوره آموزشی مهارتی را طی کنند و شانس اشتغال پذیرترشدن خود را افزایش دهند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: این اتفاق، اتفاق خیلی مهمی است و این مراکز به عنوان یک دفتر بین بخشی مشاوره مدیریت و آموزش های مهارتی را در دانشگاه ها ساماندهی می کند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشورگفت: دانشگاه پیام نور از گستردگی، ظرفیت و فرصت خوبی برای همکاری در حوزه مهارت آموزی برخوردار است.
دکتر پاک سرشت افزود: با برنامه ریزی منسجم و شناسایی فرصت و ظرفیت های خوبی که در دانشگاه ها وجود دارد و همچنین شناسایی ظرفیت های مهارت آموزی مراکز آموزش فنی و حرفه ای و آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد باید بتوانیم ارتباط بین این بخش ها را نزدیک کنیم و الگوی مناسبی از آموزش های مهارتی یا آموزش مهارتی تلفیقی اجرا کنیم.
وی تصریح کرد: بخشی از آموزش های تلفیقی به صورت مجازی و بخشی از آن در کارگاه ها اجرا می شود که هم به صرفه تر بوده و هم دسترسی افراد به آن آموزش ها، آسانتر است.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه در مدیریت آموزشی دانشگاه ها نیازمند رویکرد جدید و اصلاحی هستیم، گفت: در این سازمان از رویکرد جدید و اصلاحی دانشگاه ها استقبال می شود.