رئیس جمهور در جمع معاونین و مدیران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مهارت آموزی را لازمه اشتغال آفرینی برشمرد و تصریح کرد: بیکاری علت اصلی مشکلات اجتماعی است و ایجاد شغل وظیفه ملی است.
به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به نقل از مرکز روابط عمومی واطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی" حسن روحانی " امروز دوشنبه، ششم اسفند در جمع معاونین و مدیران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این که کار، زمینه ساز سلامت جامعه است، افزود: حل مشکل اشتغال نیازمند سرمایه گذاری برای یک میلیون شغل در سال است.
رئیس جمهور با تبریک و تهنیت میلاد حضرت فاطمه زهرا(س) به همه بانوان سراسر کشور و جهان اسلام، گفت: صدیقه طاهره حضرت زهرا (س) الگوی کاملی برای همه انسانها و بویژه بانوان است.
دکتر روحانی با تأکید بر اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بسیار مهم است چرا که با اداره بخش کار در جامعه بین کارآفرین و کارگر قرار میگیرد، گفت: اساس کار بر این است که محیط کار در جامعه فعال باشد و نسبت به مسأله کار افتخار کنیم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه اساس زندگی در جامعه و حرکت آن، کار مفید است، افزود: اگر کار و فعالیت نباشد، زندگی اقتصادی، اجتماعی، روانی و معنوی با مشکلات روبرو میشود و نشاط کار خوب است چرا که هر چه کار شایستهتر باشد، نشاط بیشتر برای وجدان و جامعه بوجود میآید.
روحانی با اشاره به رسالت بسیار سنگین این وزارتخانه در بخش مهارتآموزی و آموزشهای فنی و حرفهای، افزود: باید هزینه ها و اسراف در جامعه کاهش یابد چرا که اگر یک نجار به خوبی محصولی را تولید کند، اسراف کم میشود و خدمات به مردم باید دقیق و حسابشده باشد و این وزارتخانه مسئول است که با یک کار دقیق، آموزشها و مهارتهای لازم را ارایه دهد.
روحانی با بیان اینکه همه امور در بخشهای مربوط به تأمین اجتماعی، بهزیستی و آموزش فنی و حرفهای باید به مردم واگذار شود، گفت: باید کارگاههای مورد نیاز را ایجاد کرده و اساتید را برای این کارگاهها در نظر بگیریم، اما در نهایت انجام امور را در اختیار خود مردم بگذاریم.
رئیس جمهور همچنین مهارتآموزی به مددجویان را مهمتر از کمک مالی به آنان برشمرد و خاطرنشان کرد: باید به افرادی که به دلایل گوناگون نیاز به مددکاری دارند، مهارت بیاموزیم تا بتوانند روی پای خود بایستند، تا کم کم از مدد گرفتن بینیاز شوند.
رئیس جمهور با بیان اینکه اطمینان، اعتماد و سرمایه اجتماعی اساس کار است و این وزارتخانه میتواند این سرمایه اجتماعی را با نظارت، آموزش، حمایت و کمک بوجود آورد، تصریح کرد: ایجاد اشتغال در جامعه یکی از وظایف بزرگ همه ما است، چرا که بیکاری، مادر همه گرفتاریها و مفاسد است و در بیکاری است که هر چیزی امکانپذیر میشود.
وی با بیان اینکه کار و تلاش، امنیت اجتماعی، استحکام خانواده و سلامت روحی را بوجود میآورد و تمام مشکلات روحی و روانی به دلیل بیکاری است، تأکید کرد: یکی از مهمترین افتخارات دولت در طی ۵.۵ سال بحث اشتغالزایی بود، اما این موضوع برای برخی مردم ملموس نیست چرا که اساس بیکاری کم نمیشود و خرمن بیکاری با وجود اشتغالزایی در این دولت همچنان وجود دارد.
رئیس جمهور با مقایسه آمار اشتغال خالص در ابتدای دولت یازدهم نسبت به ۸ سال قبل از آن و همچنین افزایش این آمار طی دولت یازدهم و دوازدهم، گفت: البته از نیاز جامعه عقب هستیم که بهترین آمار برای نشان دادن عملکرد دولت آمار شاغلین است که از ۲۰ میلیون و ۶۰۰هزار نفر در ابتدای دولت امروز به آماری در حدود ۲۴ میلیون رسیدهایم و این بدان معنا است که طی ۵ سال، ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار اشتغال خالص ایجاد شده و این کار مهمی است که به طور متوسط در هر سال بالای ۵۰۰ هزار شغل خالص ایجاد کردیم.
دکتر روحانی با بیان اینکه اگر آمار بیکاری در ابتدای دولت ۳ میلیون بود و الان نیز همین آمار وجود دارد به این دلیل است که نیروی جوان به صورت مداوم وارد بازار کار میشود و تقاضای کار در حال افزایش است، تصریح کرد: باید بیش از متقاضی شغل ایجاد نماییم تا مشکل بیکاری به صورت ریشهای حل شود و آمار اشتغال باید بالای یک میلیون نفر برود تا در جامعه اثرگذار باشد و برای این مهم به تلاش همه نیاز داریم.
رئیس جمهور با بیان اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی عمدتاً ناظر به کار و حامی کارگر است، اما میتواند با بهرهگیری از شیوههای مختلف به اشتغالزایی در جامعه کمک نماید، ادامه داد: دبیرخانه شورای عالی اشتغال یکی از وظایف مهم این وزارتخانه است که میتواند از این طریق با نظارت و سیاستگذاریها به افزایش شاغلین در جامعه کمک کند.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه ظرفیت اشتغالزایی در بخش خدمات نسبت به سایر بخشها بیشتر است، گفت: الان در اقتصاد دانش بنیان و شرکتهای فناورانه و نوپا، ۳۰۰ هزار اشتغال ایجاد شده است که بنا داریم سالانه تا حداقل ۱۰۰ هزار اشتغال اضافه شود و این حرکت بزرگی در جامعه ایجاد میکند.
وی با اشاره به رقم بسیار بالای ۶۰ هزار میلیارد تومانی درآمد شرکتهای دانش بنیان در سال ۹۶، افزود: این نشان میدهد که نوع کار، آموزش کارگران، برنامهریزی در بخش فنی و حرفهای، انواع داروها، سبک زندگی، نوع منازل و وسایل مردم در آینده فرق خواهد کرد و باید همه این تحولات را در جامعه در نظر گرفت.
روحانی خاطر نشان کرد: باید پیشتاز و آیندهنگر باشیم و نیازهای مردم را در نظر بگیریم.
رئیس جمهور در خاتمه اظهار امیدواری کرد که بتوانیم با تلاش و ارایه خدمات به مردم در راستای رفع مشکلات آنان گام برداشته و مردم از خادمان خود راضی باشند.