علی اوسط هاشمی، معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با لیلا جودان، نماینده صندوق جمعیت ملل متحد در ایران (UNFPA) پیرامون زمینه های مشترک آموزش مهارتی، با اولویت زنان و جوانان، ششم بهمن ماه سال جاری دیدار و گفتگو کردند.
علی اوسط هاشمی، معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با لیلا جودان، نماینده صندوق جمعیت ملل متحد در ایران (UNFPA) پیرامون زمینه های مشترک آموزش مهارتی، با اولویت زنان و جوانان، ششم بهمن ماه سال جاری دیدار و گفتگو کردند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان آذربایجان شرقی و به نقل از روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، هاشمی، معاون وزیر کار و رئیس سازمان ضمن خوش آمدگویی به نماینده صندوق جمعیت ملل متحد در ایران و مدیر کل توسعه اشتغال و سیاستگذاری بازار کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به تبیین عملکرد سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور پرداخت.
بنا براین گزارش، هاشمی گفت: وظیفه توانمندسازی افراد جویای کار، دانش آموزان، سربازان در دوران خدمت، اقشار آسیب پذیر، زنان خود سرپرست، حاشیه نشینان، ساکنین مناطق محروم، پاسخگویی به نیاز کارآفرینان، توجه به مشاغل خانگی و ارتقای توان فارغ التحصیلان دانشگاه ها و در مجموع کمک به پایداری جمعیت برای بودن در موضع مولد بر عهده سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور است.
وی افزود: آموزش مهارت، بازسازی و هدایت زندانیان و افراد بیکار به موضع شغلی جدید و آشنا کردن آنها با مشاغل جدید دنیا، جلوگیری از ریزش مشاغل این قشر هم گام با سرعت تکنولوژی از دیگر وظایف سازمان است.
هاشمی حفظ کرامت و منزلت آدمی و امرار معاش عزتمند با مهارت آموزی را مهم دانست و اظهار کرد: 5400 کارگاه آموزشی دولتی مجهز در سطح کشور و 11 هزار و 700 آموزشگاه آزاد به عنوان شرکای بخش خصوصی سازمان فعالیت دارند که مجوز فعالیت خود را از سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور دریافت کرده اند و به مهارت آموزی به اقشار جامعه مشغول هستند.
وی در ادامه گفت: مرکز تربیت مربی و پژوهش های فنی و حرفه ای با نیم قرن تجربه در استان البرز مسئولیت تربیت مربیان آموزش فنی و حرفه ای را بر عهده دارد.
معاون وزیر کار گفت: توان خلق مهارت از سطح خانه، محله و مراکز کوچک و بزرگ کارگاهی توسط سازمان ایجاد شده است و آمارها نشان می دهد 65 درصد از این مهارت جویان زنان هستند.
هاشمی تصریح کرد: زنان تمایل زیادی به آموزش مهارت دارند و توانسته ایم وقت آزاد آنان را با آموزش مهارت و ایجاد مشاغل خانگی پوشش دهیم که با توجه به فراوانی صنایع دستی در استان های کشور و نیاز بازارکار، اقبال به مهارت آموزی برای بودن در موضع مؤثر و نقش آفرین را به همراه داشته است.
وی در همین رابطه تأکید کرد: سعی داریم با آموزش مهارت در مسیر اشتغال پایدار، افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) را از دریافت مستمری دور کرده و برای آنان از طریق آموزش مهارت درآمد پایدار ایجاد کنیم.
در ادامه، معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: برای پاسخگویی به مطالبات و نیازهای بازار کار، 5400 استاندارد شغل و شایستگی تدوین و اجرا کرده ایم که تا پایان سال 99، تدوین5000 استاندارد دیگر نیز در دستورکار است.
هاشمی افزود: هر استاندارد آموزشی دارای یک کد جهانی است و گواهی نامه های مهارت سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور اعتبار بین المللی دارد.
معاون وزیر کار بیان کرد: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور عرضه محور نبوده و بر اساس نیاز و تقاضای بازار کار، هدفمند و منتج به نتیجه فعالیت می کند زیرا معتقدیم عزت و شأن انسانی در گرو مهارت قابل حصول و دستیابی است.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور ایران را مهد مهارت دانست و اظهار داشت: آثار درخشان مورد توجه گردشگران خارجی در سراسر ایران ریشه در تمدن و تاریخ کهن ما دارد و از این پیشینه باید برای پیشرفت استفاده کرد.
هاشمی گفت: دانش زائیده مهارت است و هر کشوری که تمدن کهن دارد از سهم بیشتری از دانش هم برخوردار است و این قدمت تاریخی ایران نوید پیشتاز بودن در مهارت را می دهد.
احیای حق انسانی زنان را فارغ از نگاه جنسیتی برای ایفای نقش اجتماعی آنان دنبال می کنیم
این گزارش می افزاید: هاشمی، در خصوص مقایسه آمار سواد در کشور در دوران قبل و پس از انقلاب گفت: این رقم قبل از انقلاب 25 درصد بوده است که پس از انقلاب به 60 درصد ارتقا پیدا کرده است.
وی ادامه داد: در دو دهه اخیر 63 درصد دانشگاهیان را زنان تشکیل داده اند و ما نیز در صددیم حق انسانی زنان در جامعه را فارغ از نگاه جنسیتی با مهارت آموزی ارتقا دهیم.
هاشمی به شرکای اجتماعی مشترک بین صندوق جمعیت ملل متحد در ایران و سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، از جمله سازمان بهزیستی اشاره کرد و گفت: آمادگی برای همکاری بر اساس رسالت و وظایف مشترک مان را داریم به گونه ای که اثرات آن برای گروه های هدف ملموس باشد.
وی افزود: معتقدیم توانمندسازی گروه های هدف بهترین خدمت به جامعه انسانی است.
معاون وزیر تعاون تصریح کرد: هیچ اشتغالی بدون مهارت پایدار نیست و در این راه مهارت مقدم بر اشتغال است.
علی اوسط هاشمی، سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور را متولی آموزش های غیررسمی در کشور نامید و گفت: تحقق اهداف دوازده گانه یونسکو در آموزش مهارت نیز جزئی از برنامه ماست زیرا جامع می اندیشیم تا به انسان توسعه یافته نائل شویم.
وی افزود: ما توان ملی بالایی داریم که از شأن و مهارت آدمی صیانت می کند و هر چند با برخی از بی مهری های جهانی رو به رو هستیم اما معتقدیم آموزش به عنوان حق انسانی نباید تحت تأثیر رفتار خصمانه قرار گیرد.
پایداری در شغل با مهارت آموزی از اهداف صندوق جمعیت ملل متحد در ایران است
در ادامه، لیلا جودان، نماینده صندوق جمعیت ملل متحد در ایران (UNFPA) ضمن ابراز خشنودی از آغاز همکاری دو طرف، گفت: طی سه سال حضور در ایران، با تاریخ ایران کاملاً آشنا هستم و به عنوان یک مسلمان معتقدم ایران می تواند برای کشورهای اسلامی الگوی نمونه ای باشد.
جودان افزود: هدف غایی صندوق جمعیت ملل متحد این است که در هر کشور متناسب با ظرفیت های آن به افزایش دانش، ظرفیت و توانایی اقشار مختلف آن کمک کرده و زندگی با کیفیت توأم با امنیت و سلامت را برای آنان فراهم سازد.
وی ادامه داد: ایران دارای ظرفیت های بالایی است که با ایجاد زیرساخت ها می تواند زمینه پیشرفت خود را فراهم کند و سعی ما بر این است که کیفیت زندگی جوانان را بالا برده تا به موازات آن بتوانند فعالیت بیشتری در نظام اقتصادی کشور داشته باشند.
نماینده صندوق جمعیت ملل متحد در ایران به همکاری با مدیریت توسعه اشتغال و سیاستگذاری بازار کار وزارت تعاون، اشاره کرد و گفت: عمده فعالیت ما توجه به دو قشر زنان و جوانان است که در همین راستا برنامه ریزی هایی نیز صورت گرفته است.
جودان گفت: سازمان جهانی کار(ILO) و صندوق جمعیت ملل متحد در ایران (UNFPA) همکاری های مشترکی دارند که بر پایه آن مهارت های فنی و مهارت های زندگی را ادغام کرده اند و ما بر این باوریم که برای زنان و جوانان علاوه بر مهارت های شغلی، داشتن مهارت هایی مانند مهارت گفتگو و زندگی سالم ضروری است.
در ادامه لیلا جودان بیان کرد: کشور ایران در دوره پایانی انتقال جمعیت است و این فرصتی طلایی است که به جوانان فقط نگاه اقتصادی نداشته و برای پایداری نظام اجتماعی کشور برای آنان برنامه ای اندیشیده شود.
نماینده صندوق جمعیت ملل متحد در ایران در خاتمه از همکاری با معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری برای ایجاد مراکز ارتقای گفتگوی ملی خانواده و آموزش مهارت های زندگی به زنان با هدف پایداری خانواده خبر داد.
وی افزود: با سازمان بهزیستی نیز برای ارائه خدمات مشاوره ای و سپس آموزش مهارت به زنان آسیب دیده از بلایای طبیعی مانند زلزله و سیل گفتگو و برای ایجاد مراکزی مختص به آن ها اقدامات اولیه انجام شده است.
بنا براین گزارش، نماینده صندوق جمعیت ملل متحد در ایران و هیأت همراه پس از این نشست به همراه رضا نصری، مدیر کل دفتر ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور از مراکز آموزشی استان البرز بازدید کردند.