به نقل از خبرگزاری آرمان تبریز: مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان آذربایجان شرقی گفت: امروز وقت آن رسیده است که همه ما دیدگاه ها را تغییر داده وازمدرک گرایی به سوی مهارت آموزی روی آوریم.
به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان آذربایجان شرقی و به نقل از خبرنگار آرمان تبریز، دکتر رضا اختیاروکالتی، با اشاره به اهمیت بحث مهارت آموزی در دنیا افزود: هر ساله ۲۵ تیرماه توسط یونسکو، روز جهانی مهارت جوانان نامگذاری شده است و در کشور ما نیز ششم مرداد، روز کارآفرینی و ترویج آموزشهای فنی و حرفه ای است که بیانگر اهمیت مهارت آموزی و مهارت افزایی است.
وی تصریح کرد؛ سال ۹۹ را ما در حالی شروع کردیم که به خاطر شیوع ویروس پاندمی کرونا در جهان و به تبع آن کشور ما در حوزه آموزش و مهارت نیز با فراز و نشیب هایی دست به گریبان باشد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای آذربایجان شرقی تاکید کرد: خوشبختانه به رغم محدویت های حاصل از بروز کرونا ما دراین مجموعه از اسفندماه که وقفه ای به صورت فیزیکی و کارگاهی برای آموزش مهارت ایجاد شد آموزش فضای مجازی را جایگزین نموده و در بحث محتواسازی نیز از این فرصت بی بهره نماندیم.
وی یاد آور شد: اگر چه موضوع مهارت آموزی فضازی مجازی از سه سال قبل مطرح بود اما به این حد مورد توجه قرارنگرفته بود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای آذربایجان شرقی، اضافه نمود: تلاش مجموعه اداره کل فنی و حرفه آذربایجان شرقی بر این است تا در این برهه حساس با شناسایی نیازهای مهارت آموزان بیشترین استفاده از فضازی مجازی و ظرفیت را برای مهارت آموزان مهیا نماید.
وی متذکر شد: در دوره مدیریت آقای نماینده مدیر کل سابق نیز انصافاً درحوزه آموزش و مهارت آموزی کارهای خوبی بعمل آمده و ما نیز سعی خواهیم کرد این فرآیند را تکمیل کنیم .
اختیار وکالتی ادامه داد: متاسفانه از اردیبهشت ماه دوره های این مراکز بر اساس پروتکل های بهداشتی با نصف ظرفیت ساماندهی می شود که امیدوارم با منفعل شدن ویروس کرونا از تمام ظرفیت برای پیشبرد و امورات محوله استفاده شود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای آذربایجان شرقی در خصوص کاهش معضلات اجتماعی هم در پاسخ به سوال خبرنگار آریا گفت: شاید به جرات بتوان گفت سر منشا بسیاری ازمشکلات نبود بستر مناسب برای شغل و ایجاد اشتغال می باشد واگر بخواهیم در هرنقطه ای از کشورمان اشتغال ایجاد کنم راه این مسیر از آموزش می گذرد و قطعا شرط اول آن آموزش است .
این مقام عالی در اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: متاسفانه در سنوات قبل بدون توجه به محور اصلی در حوزه اشتغال که همانا آموزش بوده با پرداخت وام اشتغال به دنبال اشتغالزایی بوده ایم که خروجی آنچنانی نداشته و هم اکنون محور اصلی برای اشتغال، آموزش و مهارت آموزی در صدر امورات این سازمان قرار گرفته است .
وی همچنین عنوان کرد: خوشبختانه مراکز صنعتی هم به این نتیجه رسیده اند که دیگر برای جذب نیر از سفارشات تبعیت نکرده بلکه به اصل موضوع مهارت و نیاز های مهارتی در حوزه کاری خود بیشتر توجه کنند .
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای آذربایجان شرقی تصریح کرد؛ عمده تلاش مراکز آموزشی و کارفرمایان هم توجه به پالایش کارآموزان و مهارات آموزان بوده است.
وی اضافه کرد: پس از سالها بررسی این نتیجه عاید شده است که آسیب دیدگان اجتماعی نیز پس از سپری کردن دوره مهارت و آموزش، کمتر به دنبال بزه هستند و این حرفه آموزی گامی برای کاهش بزه های اجتماعی می باشد .
اختیار وکالتی افزود: در بحث کاهش آسیب های اجتماعی و کمک به آسیب دیدگان سه سال قبل ۴۰ نفر از بانوان آموزش مهارت را طی نموده و مشغول بکار شدند .
این مدیر ارشد در اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان آذربایجان شرقی یاد آورشد؛ قرارگاه مهارت آموزی نیز در پادگان ها و مراکز آموزشی نظامی و انتظامی فعال شده و طبق فرمایش مقام معظم رهبری هر سرباز قبل از ترخیص لازم است یک دوره مهارت را سپری و گواهینامه مهارت اخذ نماید.
وی عنوان کرد: سربازانی که استعداد سپری نمودن آزمون دوره را دارند پس از کسب نمره قبولی گواهی اخد می کنند و نیاز به طی دوره ندارند و سایر سربازان نیز پی از سپری کردن دوره مهارت، موفق به دریافت گواهینامه مهارت می شوند .
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای آذربایجان شرقی، با اشاره به این مطلب که آموزشهای مهارتی به عنوان مسیری مطمئن برای اشتغال جوانان است، افزود: با طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی، موثرترین آموزشهای مهارتی را به سربازان ارائه خواهیم داد.
وی، استفاده از ظرفیت ها و توانمندی های مهارتی نیروی انسانی موجود در سربازان وظیفه جهت ارتقای مهارت سایر سربازان و ارائه آموزشهای نوین مهارتی را از دیگر برنامههای آموزش فنی و حرفهای استان عنوان کرد.
اختیار وکالتی اظهار داشت: بستر اینترتی برای آموزش در مراکز استانی نیز آماده شده و آموزش آنلاین در سطح کشور با محوریت پایلوت در آذربایجان شرقی به زودی راه اندازی خواهد شد .
وی همچنین با اشاره به آموزش فنی و حرفه با سایر نهادها گفت: آموزش در این سازمان، تلفیقی از مجازی و کارگاهی می باشد و مهارت آموزان ملزم به آموزشی گارگاهی و حضور فیزیکی در کارگاه می باشند .
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای آذربایجان شرقی اضافه کرد: هم اکنون ۲۰۰ کارگاه با ۲۴ مرکز و امکانات بالفعل درسطح استان برای آموزش مهارت آموزان فعال هست که در برخی شهرستانها و تبریز کارگاهها تکمیل و در برخی شهرستانها کمبودهایی وجود دارد.
وی نقش بودجه را در این موضوع با اهمیت خواند و اضافه نمود: بودجه سازمان برای تکمیل کارگاه ها واریز می گردد اما متاسفانه بحث تورم موجود در کشور باعث عدم همخوانی با نیازهای تجهیزاتی و کارگاهی می گردد و درخیلی از موارد عملا امکان خرید تجهیزات را از مسولان سلب می کند .
وی با اشاره به نقش آموزش فنی حرفه ای در تولید اشتغال و مهارت آموزی افزود: ۴۰ سال قبل صنایع استان عمدتاً دولتی بود و برای اینکه نیازهای آنان از نظر منابع انسانی تامین شود این مراکز در کنار آن ایجاد گردید.
اختیار وکالتی ادامه داد: با گذشت زمان و افزایش گرایش به دانشگاه ها و تنوع صنایع و ازدیاد فارغ التحصیلان خلاء مهارت آموزی روز به روز بیشتر مورد توجه قرار گرفت و خوشبختانه در دهه های های اخیر جامعه بیشتر به این سمت و سوق مدیریت می گردد .
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای آذربایجان شرقی خاطر نشان شد: همین خلاء و بررسی آن از ناحیه کارشناسان باعث شد تا آموزش فنی و حرفه ای منطبق بر نیازهای بازارکار تولید مهارت و ایجاد حرفه آموزی نماید .
این دانش آموخته عالی در رشته فیزیک عنوان نمود: علاوه بر تجربه سنتی، امرزه مهارتهای فنی و دانش مهارت، لازمهی موفقیت در هر شغلی است و خانوادهها جا دارد از عقاید سنتی به روش نوین مهارت آموزی همراه با علم و دانش مرتبط توجه ویژهای به این مقوله داشته باشند.
اختیار وکالتی تاکید کرد: این مهم عملی نمی شود مگر با تکیه بر فرهنگ سازی توسعه فرهنگ مهارتی منطبق با نیازهای جامعه کنونی و همراهی کردن فرزندان خود در این مسیر .
وی در پایان تاکید کرد: این هفته فرصت مغتمی است تا ما از اصحاب رسانه که در حوزه اطلاع رسانی در کنار این مجموعه هستند و همچنین از کسانی که در هر دوره ای از زمان مهارت داشته وعضو مفیدی برای جامعه بوده اند تشکرنموده و مهارت آنان را ارج نهیم .
در پایان این نشست ؛ رئیس اداره سنجش و ارزشیابی آموزش فنی و حرفه ای آذربایجان شرقی هم خبر از نوزدهمین دوره مسابقات ملی مهارت خبر داد و افزود: نوزدهمین دوره مسابقات ملی مهارت هر ساله برای افراد زیر ۲۱ سال در سه مرحله شهرستانی، استانی و کشوری برگزار می گردد .
مهندس علی مسگر عصراظهار داشت؛ ثبت نام مسابقات ملی مهارت از ۲۲ تیر آغاز و در ۴۰ حرفه آزمون برگزار می شود.
وی اظهار امیدواری کرد: انتظار می رود با امکانات موجود افرادی در این جرگه قرار گیرند که واقعاً حقشان هست و مستعد حضور در یک چنین مسابقاتی هستند .
مسگر عصردر ادامه اظهار داشت: امسال مسابقات به صورت غیر متمرکز و غیرهمزمان در استانها برگزار می گردد و عمده محور این مسابقات در این دوره بحث مدیریت منابع آب استان آذربایجان شرقی می باشد و افراد منتخب پس از طی مراحل شهرستانی، استانی و کشوری به مرحله جهانی معرفی خواهند شد .
وی خاطر نشان شد: منتخبین اگر شرایط کرونا اجازه دهد در سال ۲۰۲۱ به مسابقات چین اعزام خواهند شد،
گفتنی است، استان آذربایجان شرقی در مسابقات جهانی هر ساله نمایندگانی در این مسابقات داشته است و امیدواریم امسال نیز با تلاش جوانان این خطه از سرزمین وطنمان شاهد آنان در این مسابقات جهانی باشیم .
رئیس اداره سنجش و ارزشیابی مهارت اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان آذربایجان شرقی در ادامه خبر از حضور ۷ هزار و ۵۸۷ نفر در آزمونهای مهارت آنلاین، هماهنگ، صنعت ساختمان، تفاهم نامه و ادواری در سه ماهه اول سال جاری در استان خبر داد.
وی در ادامه افزود: از مجموع ۷ هزار و ۵۸۷ نفر شرکت کننده در آزمونهای مهارتی،۲ هزار و ۲۴۵ نفر آنلاین،۱ هزار و ۱۰۲ نفر هماهنگ، ۳ هزار و ۸۴۱ نفر صنعت ساختمان، ۳۹۰ نفر تفاهم نامه و ۹ نفر نیز در آزمونهای ادواری اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان حضور داشته اند.
مسگر عصر خاطر نشان کرد: از این مجموع ۴ هزار و ۷۳۹ نفر توانسته اند نمره قبولی را برای ورود به مرحله عملی کسب نمایند.
وی در پایان افزود: آزمونهای آنلاین با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار می گردد.