پیام علی اوسط هاشمی، معاون وزیر کار و رئیس سازمانآموزش فنی وحرفهای کشور به مؤسسان و مدیران آموزشگاههای فنی وحرفهای آزاد با موضوع تابآوریملی در مواجهه با شرایط بحرانکرونا
«إِنَّ مَعَ العُسرِ يُسرًا»
(آری) مسلّماً با (هر) سختی آسانی است، (سوره مبارکه الشرح آیه ۶)
موسسان و مدیران محترم آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد
باسلام و تحیت
خواهران و برادران ارجمندم!
همانطور که شاهدیم؛ شیوع ویروس کرونا، تهدید و خسارات قابل توجهی را متوجه مشاغل بسیاری در جهان نموده است،
آموزشگاه های فنی و حرفهای آزاد نیز متاثر از این اتفاق، دچار خسارت های قابل ملاحظه ای شده اند. اگرچه سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، در راستای مدیریت بحران مذکور به عنوان «مهم ترین دغدغه فعلی این سازمان»، در محدوده اختیارات قانونی خود اقداماتی از جمله ابلاغ شیوه نامه فاصله گذاری اجتماعی، ابلاغ چارچوب برگزاری آموزش های مجازی، پیگیری و اعطای تسهیلات ویژه کرونا، مکاتبات مستمر با مراجع ملی و استانی، ساده سازی مقررات، تسهیل در برگزاری آزمون ها، اصلاح تعرفه ها و ... را در دستور کار خود قرار داد که البته به تنهایی کافی نبوده و سعی دارد رویکرد مساعدت حداکثری را در کلیت مدیریت اجرایی حفظ و توسعه دهد.
همراهان همیشگی!
اما باید اذعان داشت که در کنار تهدیدات و معضلات ناشی از شیوع جهانی کرونا، شاهد تحولات علمی، فناورانه و نوآورانه در سطح جهان می باشیم. با توجه به تداوم احتمالی این شرایط تا مدت ها و این نکته که پایان بحران مذکور، لزوما به معنی بازگشت کامل به دوره پیش از بحران نیست و شاهد تحول در تقاضا و عرضه خدمات آموزشی به سمت آموزش های آنلاین و مجازی خواهیم بود، امیدوارم، برخلاف دشواری¬های موجود، خانواده بزرگ آموزش فنی و حرفه ای کشور در یک «فضای تعاملی با درک مشترک» در مواجهه با بحران حاضر، با همکاری و همراهی سرمایه های ارزشمند دو بخش دولتی و غیر دولتی ضمن رویاندن بذر امید با اندیشیدن و تلاش برای بقا و درخشش در موضع اثر بخش مهارت آموزی، نه تنها شرایط موقتی ناشی از شیوع کرونا را با موفقیت پشت سر گذاشته بلکه برای «بودن در قامتی نو در بسترهای نوین آموزش، کارآفرینی و اشتغال» نقش آفرینی کرده، و برای دیگر دستگاه ها نیز الگو باشند.
یقین دارم با برخوداری از سرمایه های ارزشمند انسانی؛ موسسان و مدیران متخصص و با تجربه و مربیان خوش فکر و ایده پرداز، با بهره¬مندی از «تجارب موفق ملی و بین المللی» به دنبال فرصت آفرینی و یافتن راههای نو از جمله تعریف دوره های جدید مورد نیاز مردم، یافتن بازارهای جدید و توسعه و نهادینه سازی آموزش های مجازی شاهد دریافت طرح های نو و خلاقانه از عزیزان فرهیخته خواهیم بود.
بی شک «گذر موفق از دوران بحران موقت کنونی» در سایه توکل، درک و همدلی ملی، تقویت روحیه تاب آوری و امید ممکن است و البته که مجموعه تلاشگر و پر انگیزه سازمان در بخش خصوصی با در «اشتراک گذاشتن ظرفیت های فکری، تخصصی و تجارب موفق» می توانند «یاریگر دیگر اعضای این خانواده بزرگ» بوده تا شاهد «درخشش بیش از پیش بخش خصوصی» پس از کرونا باشیم.
اینجانب نیز تمامی مساعی خود را در همراه نمودن مجموعه دولت، به ویژه وزارت متبوع و سازمان های تابعه با حسن نظر مقام عالی وزارت به ایجاد شرایط بهتر برای فعالیت مدیران معزز آموزشگاههای آزاد در این شرایط سخت به کار می گیرم.
علیاوسط هاشمی
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی
و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور
آذر ماه 1399