محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور در سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، طی نشستی با علی اوسط هاشمی، رئیس سازمان از نزدیک در جریان برنامهها و رویکردهای آموزش فنی و حرفهای قرار گرفت.
محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور در سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، طی نشستی با علی اوسط هاشمی، رئیس سازمان از نزدیک در جریان برنامهها و رویکردهای آموزش فنی و حرفهای قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان آذربایجان شرقی به نقل از روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، در این نشست وزیر تعاون ضمن تقدیر از اقدامات کارکنان سازمان آموزش فنی و حرفه ای، رضایت خود را از پیگیری امور و تحقق برنامههای سازمان به خصوص دستاوردهای حاصل از سفرهای استانی با وجود شرایط ناشی از شیوع کرونا اعلام کرد.
• پیگیری برای تجهیز کارگاههای آموزش فنی و حرفه ای از محل درآمد حاصل از فروش سهام دولت
"محمدشریعتمداری " درنشست با "علی اوسط هاشمی " رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشوربا اشاره به پاسخ مرداد سال جاری رئیس جمهور به درخواست اعتباربرای تجهیز کارگاه های فنی و حرفه ای مبنی برتامین این اعتبار از محل درآمد حاصل از فروش سهام دولت تمامی مراکز فنی و حرفه ای براعلام آمادگی این وزارتخانه برای این امر تاکید کرد .
در زمینه تقویت بودجه های جاری و عمرانی این سازمان، واگذاری دوره های مرتبط با بهداشت کار، صنعتی و محیط، ایمنی و محیط زیست (HSE) به مراکز دولتی و آزاد سازمان و واگذاری دو مرکز آموزشفنی و حرفهای اقدسیه و زعفرانیه به سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشورهماهنگی هایی را انجام داد .
*دستیابی به ظرفیت قانون شورای عالی مهارت تا سطوح مهارت عالی را با مشارکت آموزش و پرورش باید برنامه ریزی کنیم
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در ادامه گفت: در راستای تفاهمنامه همکاری وزارتخانههای تعاون و آموزش و پرورش که مرداد ماه امسال منعقد شد، آمادگی داریم تا رشتههای کاردانش را از 70رشته بر اساس استانداردهای آموزشی این سازمان به ۲۰۰ رشته افزایش دهیم.
هاشمی در ادامه با تأکید بر ارائه آموزشهای هدفمند و کاربردی برای دانش آموزان گفت: «نظام نوین مهارت آموزی برای دانش آموزان»در وزارت آموزش و پرورش در قالب طرح «تداوم روی آوری به مهارت از مدرسه تا جامعه» را با استفاده از ظرفیت های قانونی برنامه ششم توسعه و قانون نظام جامع آموزش و تربیت فنی و حرفهای و مهارتی را میتوان اجرا کرد.
معاون وزیر تعاون در ادامه سخنان خود بر ضرورت تعامل سازمان آموزش فنی وحرفهای کشور و دبیرخانه شورای عالی مهارت تأکید کرد.
• ضرورت تشکیل سازمان ملی مهارت در کشور
هاشمی در بخش دیگر سخنان خود احیای مصوبه شورای عالی اداری مبنی بر«تشکيل سازمان ملی مهارت»را به عنوان ضرورتی ملی خواستار شد.
معاون وزیر تعاون در ادامه با اشاره به وضعیت سخت معیشتی کارکنان سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور ناشی از بودجه اختصاص یافته به سازمان در سال ۱۳۹۹ به ارائه گزارش از روند بودجه نویسی و تصویب بودجه سال ۱۴۰۰ سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور پرداخت.
• تعامل سازنده با استانداران در طی 28 سفر استانی
علی اوسط هاشمی در ادامه به ارائه گزارش ۲۸ سفر استانی خود از آغاز مسئولیت در سازمان آموزش فنی و حرفه ای تا کنون پرداخت. وی تعامل سازنده با استانداران، تشکیل و فعال سازی شورای مهارت به ریاست استانداران برای نخستین بار در سراسر کشور و ارتقای تعامل با شرکای مهارتی را از مهم ترین دستاوردهای سفرهای استانی دانست.
هاشمی افزود: در تعامل خوبی که با ۲۸ اتاق بازرگانی طی سفرهای استانی حاصل شده است با توجه به این که تهی بودن بازار کار از نیروی ماهر، دغدغه مشترک اتاق های بازرگانی است، تربیت نیروی ماهر سفارش محور متناسب با نیاز بازار کار کشور را در همکاری با اتاقهای بازرگانی در برنامه سازمان قرار دادهایم.
• توجه ویژه به نقش گروه های مرجع و شرکای اجتماعی در ایجاد و گسترش جریان ملی مهارت
وی با تأکید بر «آموزش مهارت جامعه محور» به عنوان رویکرد اصلی این سازمان، «جریان سازی ملی مهارت» در جامعه با نقش آفرینی گروههای مرجع و شرکای اجتماعی از جمله اتاقهای اصناف و بازرگانی و بنگاههای اقتصادی را ضرورتی ملی برای ارتقای وزن اجتماعی مهارت عنوان کرد.
هاشمی در این راستا بر اهمیت نقش اصناف، شهرک های صنعتی و سایر شرکای جدید حوزه کارآفرینی و اشتغال تأکید کرد.
• تأکید بر حمایت ویژه از آموزشگاه های آزاد فنی و حرفه ای در شرایط شیوع کرونا
معاون وزیر تعاون در ادامه ضمن ارائه گزارش از آخرین وضعیت آموزشگاه های آزاد فنی وحرفه ای در شرایط شیوع کرونا، خواستار پیگیری ویژه وزارت تعاون برای حمایت از آموزشگاههای مذکور شد.
ضرورت واگذاری دو مرکز آموزشفنی و حرفه ای اقدسیه و زعفرانیه که در حال حاضر در تملک وزارت تعاون است به سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور از دیگر مطالبات علی اوسط هاشمی بود.
ارائه گزارش از وضعیت خانه های سازمانی در اختیار این سازمان و نحوه استفاده از آن ها بخش دیگری از گفتگوی رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای با وزیر تعاون بود.
هاشمی همچنین خواستار واگذاری اجرای دوره های آموزش ایمنی و بهداشت محیط کار(HSE) وزارت تعاون به مراکز دولتی و خصوصی سازمان آموزش فنی و حرفهای شد.
*آمادگی سازمان آموزش فنی وحرفه ای کشور برای راه اندازی 1500 مرکز آموزش جوارکارگاهی و بین کارگاهی تا پایان دولت دوازدهم
رئیس سازمان آموزش فنی وحرفه ای کشور در پایان از آمادگی این سازمان برای راهاندازی ۱۵۰۰ مرکز آموزش فنی و حرفه ای جوارکارگاهی و بین کارگاهی به ویژه در تعامل شهرک های صنعتی، تا پایان دولت دوازدهم خبر داد.
در پایان مقرر شد به منظور رفع مشکلات سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور مکاتباتی از سوی وزیر تعاون با رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه صورت پذیرد.