معاون وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: آموزش مهارت های فنی و حرفه ای باید بین دانش آموزان توسعه و گسترش پیدا کند، تا شاهد پیشرفت روز افزون علم و تکنولوژی باشیم.
معاون وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: آموزش مهارت های فنی و حرفه ای باید بین دانش آموزان توسعه و گسترش پیدا کند، تا شاهد پیشرفت روز افزون علم و تکنولوژی باشیم.
به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای آذربایجان شرقی به نقل از روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، علی اوسط هاشمی، در سی امین سفر استانی خود به قزوین با حضور در شورای مهارت استان گفت: دانش آموزان را باید به سمت و سوی یادگیری مهارت ها هدایت کرده و ارزش مهارت را نزد آنان ارتقاء داد و از ترویج فرهنگ مدرک گرایی در جامعه دوری کنیم.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای با تاکید بر اجتناب از گسترش فرهنگ مدرک گرایی بیان کرد: با همکاری وزارت آموزش و پرورش آمادگی ایجاد ۲۰۰ رشته جدید کار و دانش را داریم و این آموزش ها می توانند از طریق برون سپاری وزرات آموزش و پرورش در مراکز آموزش فنی و حرفه ای به دانش آموزان ارائه شوند.
هاشمی با بیان اینکه آموزش های فنی و حرفه ای از کیفیت بالایی برخوردار هستند و صلاحیت مهارتی افراد دارای گواهینامه مورد تایید است، افزود: گواهینامه های مهارتی دارای ارزش جهانی است و در کل دنیا معتبر می باشد.
وی با بیان اینکه تقویت آموزشگاه های آزاد را با جدیت دنبال می کنیم، گفت: آموزشگاه های آزاد فنی و حرفه ای باید همسو با آموزش های جدید متحول شوند.
آمادگی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور برای همکاری در تاسیس شهرک های مهارتی
معاون وزیر تعاون ادامه داد: آمادگی داریم با ایجاد شهرک های مهارتی در استان های مختلف از جمله قزوین به توسعه سرمایه های انسانی کمک کرده و این اتفاق با همت بخش خصوصی و فعالان بخش صنعت و خدمات باید با هدف پرورش نیروهای ماهر و متخصص محقق شود.
هاشمی، توانمندسازی جامعه با آموزش مهارت را موجب ایجاد فرصت های شغلی برای افراد آموزش دیده دانست و گفت: این توانمندسازی یکی از مولفه های توسعه، امنیت و ثبات در جامعه به شمار می رود.
علی اوسط هاشمی، با بیان اینکه اگر نیروی انسانی خود را به خوبی آموزش دهیم و استعدادها را شکوفا کنیم اتفاقات بزرگی را در کشور شاهد خواهیم بود، بیان کرد: بسیاری از کشورها بدون داشتن منابع خدادادی قابل توجه اما با تربیت نیروی انسانی و توجه به مهارت و کارآفرینی توانسته اند به توسعه و پیشرفت های قابل توجهی دست پیدا کنند.
وی با بیان اینکه ۴۰ درصد مردم فنلاند پس از دوره متوسطه اول در دوره های فنی حضور پیدا می کنند و آمال و آرزوی خود را در دریافت مدرک کارشناسی و دکترا نمی بینند،افزود: متاسفانه رویکردهای آموزشی ما در کشور به سمت تربیت نیروی متخصص و ماهر نیست و مدرک گرایی مورد توجه قرار دارد.
به گفته وی، ۹۹ درصد مردم ما به دانشگاه سوق دارند و به استعدادیابی خود و فرزندان توجه ندارند و اگر فرزندی به سمت فنی و حرفه ای یا کار دانش سوق پیدا کند برچسب ضعیف بودن به او می زنند.
هاشمی، با انتقاد از تمرکز جامعه به آموزش های تئوری، اظهار کرد: هزینه در سیستم های آموزشی ما سرمایه گذاری نیست بلکه همان هزینه کردن است و متاسفانه افراد، سال ها تحصیل می کنند و امیدی نیز به اشتغال ندارند و باید این رویه را تغییر دهیم.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای با بیان اینکه باید به استعدادها و قابلیت های افراد بپردازیم، اضافه کرد: هشت سطح مهارتی تعیین شده است که افراد می توانند با قرار دادن خود در این فرایندها خود را به افراد ماهر با درجه بندی مختلف تبدیل و دانش مهارتی خود را ارتقا ببخشند.
معاون وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ۷۰ درصد شرکت کنندگان ما در المپیادهای جهانی مهارت به خارج مهاجرت می کنند، افزود: در کشور ما از نخبگان مهارتی همانند نخبگان علمی و ورزشی حمایت نمی شود.
وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت صنایع برای آموزش به افراد و تربیت نیروی ماهر گفت: هر واحد تولیدی می تواند هم زمان یک واحد آموزشی باشد و قانون نیز در این زمینه تکالیفی مشخص کرده که باید ادا شود.
معاون وزیر تعاون در پایان، با بیان اینکه ارائه تسهیلات به افراد متقاضی کار باید منوط به داشتن مهارت باشد، اظهار داشت: این موضوع باید به شکل پایلوت از استان قزوین که فرهنگ کار و تلاش بالایی دارد مورد توجه قرار بگیرد.
در این مراسم از نظامنامه اعطای "نشان ملی مهارت" و اولین کتاب آموزش رایانه به خط بریل ویژه نابینایان رونمایی شد.