علی اوسط هاشمی، معاون وزیر تعاون و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: سازمان نیازمند قانون مترقی است و این در حالی است که این سازمان به عنوان مرجع مهارت آموزی در کشور، عضو شورای عالی مهارت نیست.
علی اوسط هاشمی، معاون وزیر تعاون و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: سازمان نیازمند قانون مترقی است و این در حالی است که این سازمان به عنوان مرجع مهارت آموزی در کشور، عضو شورای عالی مهارت نیست.
به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان آذربایجان شرقی به نقل از روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، هاشمی، معاون وزیر تعاون و رئیس سازمان در نشست ویدئوکنفرانس حوزه توسعه مدیریت و منابع سازمان گفت: برای عبور از شرایط دشوار به اراده همگانی و نقش آفرینی عمومی؛ عزم مردم و حکومت نیازمندیم.
هاشمی در ادامه بیان کرد: امروز، ضرورت کسب 4 مهارت، یادگیری فعال، تاب آوری، تحمل استرس و مهارت انعطاف پذیری در جهان مطرح است.
وی در ادامه با تأکید بر مهارت تفکر انتقادی و توان حل مسئله گفت: با توجه به تغییرات سریع تکنولوژی اگر بر موضع یادگیری فعال قرار نگیریم، پاسخگوی تغییرات پیش رو نخواهیم بود.
هاشمی گفت: نکته مهم دیگر در حوزه مهارت آموزی، تاب آوری در برابر پدیده ها، مطالبات و تغییرات اجتناب ناپذیر است.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با تأکید بر ارتقای منزلت کارکنان گفت: افزایش مهارت تاب آوری، تحمل استرس و چگونگی مدیریت فشارها در جهان امروز که بشر با استرس زیادی مواجه است، از عواملی است که مانع خروج افراد از موضع فعالیت و تفکر سازنده می شود.
وی با بیان این که جهان امروز بر محور مهارت، مدیریت می شود، گفت: تهدیدات پیش رو، مهارت انعطاف پذیری و تغییر را الزامی می کند تا بتوانیم فرصت های جدید را جایگزین فرصت های از دست رفته سازیم.
هاشمی در ادامه، ارتقای منزلت همکاران سازمان را از رسالت های اصلی معاونت توسعه مدیریت و منابع برشمرد و گفت: مربیان و کارشناسان سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور باید از منزلتی فراگیر در جامعه برخوردار شوند به طوری که نقش اثرگذار آنان در موضع توانمندسازی و خدمت گذاری به مردم همانند دانشگاهیان و فرهنگیان، دیده شود.
وی افزود: در این راستا لایحه ترفیع مربیان سازمان آموزش فنی و حرفه یا کشور به وزیر محترم تعاون ارائه شده تا همزمان با طرح رتبه بندی فرهنگیان در صحن مجلس ارائه شود.
معاون وزیر تعاون گفت: برخورداری از تفکر انتقادی و قدرت حل مسئله، برخاسته از روحیه مسئولیت پذیری و براساس دانش و منطق، زمینه ساز رقابت سازنده و هدفمند می شود.
هاشمی با اشاره به رشد قابل توجه بودجه سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور گفت: تغییر نگاه برای خروج مهارت از غربت در جامعه شکل گرفته و امروز از حمایت مدافعان و حامیان مهارت آموزی از استانداران تا وزیران و شرکای اجتماعی برخورداریم
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور تأکید کرد: سازمان باید از تمرکز مطلق بر آموزش فاصله گرفته و نقش راهبری و هدایتگری داشته باشد و به سازمانی چابک، توانمند و جریان زا برپایه صلاحیت حرفه ای، تدوین استانداردها، آموزش و آزمون بیندیشیم.
وی بر تحول ساختار سازمانی تأکید کرد و گفت: سرمایه انسانی باید محور تحول و تغییر در
بخش های مختلف قرار گیرد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: به جامعه انسانی با فرصت بخشی برابر براساس شایسته سالاری و توانمندی و نه جنسیت میندیشیم تا رقابت براساس صلاحیت و شایستگی شکل بگیرد و زمینه رشد برای همکاران تلاشگرفراهم شود.
هاشمی با تأکید بر این که هر مرکز صنعتی در سطح کشور باید به کارگاه آموزش فنی و حرفه ای و هر معلم به یک معلم با مهارت تبدیل شود، گفت: با صنعت فاصله داریم، طی 40 سال تنها 80 مرکز مهارت آموزی جوارکارگاهی داشتیم در حالی که مصوبه قانونی دولت تحت عنوان الزام دستگاه ها برای همکاری با سازمان آموزش فنی و حرفه ای را داشته ایم و از این ظرفیت، غافل بوده ایم.
معاون وزیر تعاون گفت: ایجاد 1400 مرکز مهارت آموزی جوارکارگاهی در سال1400 را هدفگذاری کرده ایم و در 15 روز نخست سال جاری 180 مرکز آماده بهره برداری شده اند.
هاشمی در ادامه گفت: جهش مهارت در گرو ارتقای جایگاه مهارت در جامعه است و در این زمینه نیازمند فرهنگ سازی و ترویج فرهنگ مهارت آموزی از تریبون های مختلف و تغییر نگاه از مدرک گرائی به مهارت گرائی در خودمان، جامعه و برنامه ریزان و سیاستگذاران هستیم.
وی با نقد بر ساختار فعلی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: باید با مطالعات تطبیقی آموزش های مهارتی در کشورهای پیشرو، از تجارب موفق برای اصلاح ساختار سازمانی ایده گرفت.
علی اوسط هاشمی در ادامه با بیان این که سال 1401 آغاز برنامه هفتم توسعه کشور است، تأکید کرد: باید برنامه ریزی لازم را برای ارتقای سهم آموزش های مهارتی و جایگاه سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در برنامه هفتم توسعه داشته باشیم.
وی تصریح کرد: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور نیازمند قانون مترقی است تا قدرت و توان راهبری بدست آورد و این در حالی است که این سازمان به عنوان مرجع مهارت آموزی در کشور عضو شورای عالی مهارت نیست.
هاشمی در ادامه تأکید کرد: ما متولی صلاحیت حرفه ای در کشور هستیم و باید دستاورد، اصلاح ساختار سازمانی، دستیابی به قانون مترقی و ارتقای منزلت کارکنان باشد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با تأکید بر گفتمان ملی مهارت گفت: به توسعه مشارکت با ذی ربطان و گروه های مرجع نیاز داریم و باید در ارتقای جایگاه مهارت و سازمان در جامعه بر پایه منطق، نیاز و اولویت کشور مطالبه گر باشیم.
وی در خصوص پروژه های نیمه تمام سازمان گفت: اجرای پروژه هایی که ضامن منافع ملی است باید در اولویت اول سازمان قرار گیرند.
هاشمی در ادامه با تأکید بر اهمیت «طرح ملی سنجش مهارت» به عنوان پروژه ملی گفت: درگفتمان ملی باید «عیار مهارت» جایگاه خود را پیدا کند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در ادامه گفت: باید به منابع درآمدی نو بیندیشیم، ببینیم در چه شاخص هایی می توان تغییر ایجاد کرد و در قالب برنامه ریزی و چارچوب مشخص عمل کنیم و تفاوت را به جامعه القا کنیم.
هاشمی تأکید کرد: تفکر برنامه ای لازمه دستیابی به موقعیت جدید سازمان در دو سطح درون سازمانی و برون سازمانی است.