علی اوسط هاشمی، معاون وزیر تعاون و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، در نشست مشترک توسعه همکاری های حوزه آموزش های فنی و حرفه ای ایران و چین که با حضور سفیر جمهوری خلق چین برگزار شد، گفت: آموزش های فنی و حرفه ای می تواند پیشتاز اجرای برنامه های همکاری بلند مدت بین دو کشور باشد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان آذربایجان شرقی به نقل از روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، علی اوسط هاشمی، معاون وزیرتعاون و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشو، در نشست با چانگ هوا، سفیر جمهوری خلق چین که دوشنبه 20 اردیبهشت ماه سال جاری برگزار شد، گفت: رابطه ایران و چین قدمت تاریخی دارد و در بین مردمان دو کشور آثار و نشانه های این پیوند را به خوبی می بینیم.
وی افزود سند اخیر همکاری دو کشور که هدفگذاری 25 ساله را در نظر گرفته است که نشانگر ارتباط هدفمند، پایدار و همه جانبه است و می تواند برای دوکشور فرصت ارزشمندی باشد.
هاشمی همچنین گفت: چین امروز جزو کشورهای پیشرو است،که توانسته است با کثرت جمعیت حرف های نو و ارزشمندی برای طرح در افکار جهانی داشته باشد.
وی ادامه داد: مبادله تجارب و هم افزایی داشته های دو کشور می تواند در این مسیر به دو طرف بسیار کمک کند و راه را برای دستیابی به اهداف بزرگی که در چارچوب اسناد بین دو کشور ترسیم شده است تسهیل کند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای گفت: خوشحال می شویم که این نوع روابط، خود را در زمینه های آموزش و توانمندسازی جامعه برجسته تر نشان دهد، تا آثار آن فراگیر و در لایه های مختلف جامعه خودنمایی کند زیرا امروز آموزش فنی و حرفه ای و دستیابی به مهارت و نائل شدن به جامعه توانمند، آمال و آرزوی مردمان هر کشوری است.
معاون وزیر تعاون، کار ورفاه اجتماعی گفت: ما در جستجوی تحکیم روابطی هستیم که آثار زیبای آن بر مردمان به گونه ای بنشیند که برای توسعه ارتباطات دو جانبه، اشتیاق و اقبال مردمی پشتوانه دولت ها قرار گیرد.
وی افزود: از جمله آثار روابط دوجانبه که بُعد مردمی خواهد داشت توجه به حوزه مهارت، آموزش وتوانمند سازی است که می تواند هویت زا و موقعیت دهنده باشد و اشتغال فراگیر را نوید دهد.
وی افزود: در این راستا سعی کرده ایم که با بخش های غیردولتی در رابطه با مهارت آموزی ارتباط برقرار کنیم و با این هدف با انجمن دوستی ایران و چین جلساتی داشته ایم تا بتوانیم بخش های مردمی در حوزه آموزش های فنی و حرفه ای را پشتوانه اهداف دو دولت قرار دهیم.
در راستای یاداداشت تفاهم دو کشور ایران و چین که در سال 1391 بین وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی ایران و وزارت منابع انسانی و تامین اجتماعی چین منعقد شده است آماده ایم با ایجاد کارگروهی مشترک در بخش آموزش فنی و حرفه ای جریان متفاوتی ایجاد کنیم.
هاشمی گفت: کشور چین تجارب خوبی در خصوص کسب مهارت و توزیع مهارت در لایه های مختلف جامعه خود داشته است، از مشاغل خانگی تا کارخانه و به نوعی مهارت از خانه تا کارخانه و از خانه تا بازار یک رویکرد ارزشمند بوده که در این راستا چین توفیقات ارزشمندی به دست آورده است و مایل به تبادل تجارب بین دو کشور هستیم.
وی گفت: مسئولیت آموزش های مهارتی در کشور ایران برعهده سازمان آموزش فنی و حرفه ای است که تدوین استاندارد، آموزش و ارتقای مهارت در صلاحیت این سازمان است.
هاشمی با اشاره به مسابقات آتی جهانی مهارت که در شانگهای چین برگزار خواهد شد گفت: ایران از سال 1975 تجربه حضور در مسابقات جهانی مهارت را دارد و از این طریق آماده تبادل تجربیات بین دو کشور هستیم و آماده ایم در مسابقات حوزه نفت و گاز که سال آینده در کشور چین برگزار می شود، با توجه به تجارب خوب ایران در این حوزه مشارکت و همکاری کنیم.
وی همچنین از آمادگی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور برای همکاری در زمینه تدوین استانداردهای مهارتی خبرداد و گفت: در این زمینه نیز می توانیم همکاری های خوبی داشته باشیم.
همکاری های مشترک ایران و چنین در حوزه آموزش های فنی و حرفه ای گسترش می یابد
در ادامه چانگ هوا، سفیر جمهوری خلق چین با اشاره به رابطه عمیق پنجاه ساله بین ایران و چین گفت: دو کشور ارتباط خوبی با هم دارند و همواره در مسیر توسعه از یکدیگر حمایت داشته اند و همکاری دو کشور از زمان همه گیری کوید19 بیشتر شده است.
وی گفت: همکاری در زمینه منابع انسانی بخش مهمی از روابط دو جانبه است و در سال 2016 دو کشور دراین زمینه با هم گفتگوهایی داشته اند و در این راستا یاداشت تفاهمی امضا شده است.
وی افزود: بعد از امضای تفاهم مذکور، همکاری دو کشور در زمینه آموزش های فنی و حرفه ای افزایش پیدا کرده است و کارمندان بخش دولتی، مسئولین شرکت ها و مهندسان ایرانی با سفر به چین از آموزش های مهارتی برخوردار شده اند.
چانگ هوا با اشاره به برگزاری پروژه آموزشی مهندسان که در چارچوب سازمان همکاری شانگهای برگزار می شود گفت: آمادگی داریم از مهنداسان ایرانی در حوزه هوش مصنوعی برای مشارکت و همکاری در این پروژه استفاده کنیم.
وی در ادامه برای توسعه همکاری های مشترک در حوزه آموزش های فنی و حرفه ای اظهار امیدواری کرد.
در پایان این نشست طرفین نمونه ای از صنایع دستی کشور خود را به رسم یاد بود به یکدیگر اهدا کردند.