حجت الله عبدالملکی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در برنامه گفت وگوی ویژه خبری با بیان این که مهارت آموزی از حلقههای مفقوده زنجیره تولید و اشتغال است، گفت: آموزشهای فنی و حرفهای را بر اساس نیاز بازار، گسترش خواهیم داد .
به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ، حجت الله عبدالملکی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری با اشاره به ظرفیت بالای سازمان آموزش فنی و حرفه ای در زمینه مهارت آموزی گفت: سازمان آموزش فنی حرفه ای کشور سازمانی بسیار بزرگ و ارزشمند با ظرفیتهای بسیار زیاد است و برنامه داریم که این سازمان را فعال کنیم.
عبدالملکی با بیان این که مهارت آموزی از حلقههای مفقوده زنجیره تولید و اشتغال است، افزود: آموزشهای فنی و حرفهای را بر اساس نیاز بازار، گسترش خواهیم داد و باید بررسی کنیم در هر منطقه چه مهارتی نیاز است و بر اساس آن آموزش دهیم تا در تامین مالی و بازاریابی کمک کنند و در این راستا، ۳۵۰ واحد آموزش فنی و حرفهای را به واحد کارآفرینی ارتقاء میدهیم که خود یک انقلاب محسوب می شود .
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یاد آورشد : هیچ نیروی کار ماهری را نمی توان پیدا کرد که بیکار باشد حتی اگر هم بیکار باشد، موقتی است.
وی ادامه داد: براساس تجربه ای که در کمیته امداد امام خمینی (ره) داشتم، افراد تحت حمایت با مبلغ های پایین آموزشهای مختلفی مانند جوشکاری زیر آب و غیره داده می شد که پس از آن این افراد ماهر و آموزش دیده با درآمدی حدود 30 میلیون تومان مشغول به کار می شدند.
عبدالملکی با تاکید براین که اگر آموزشهای فنی و حرفهای در استانها با توجه به نیازهای بازار ارائه شود، بخش زیادی از مشکل بیکاری حل میشود، گفت: بعضی از آموزشهای سنتی کاربرد ندارند که در نظر داریم آن ها را بازار محور کنیم که در این صورت یک تحول جدی در نظام آموزش فنی حرفهای خواهیم داشت.
برای ایجاد یک میلیون شغل در سال پشت مان به رئیس جمهور گرم است
وی در پاسخ به سوالی پیرامون هدف گذاری اشتغال تصریح کرد: اشتغال در حوزه تولید است و تولید در گردشگری،کشاوزی و فناوری اطلاعات معنا پیدا می کند، تولید در این بخشها شکل میگیرد که متولی آنها وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت راه و شهرسازی است اما اشتغال در کشور، یک ستاد فرماندهی دارد و فرمانده آن رئیس جمهوری است که عملا این فرماندهی تفویض میشود به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و به همین جهت این وزارتخانه مسئولیت حاکمیتی دارد.
وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این که باید قرارگاه فرماندهی اشتغال کشور را ایجاد میکنیم، گفت: در این قرارگاه غیر از دستگاههای اصلی که مسوولیت ایجاد اشتغال در کشور را دارند، سایر ذی نفعان مانند نهادهای انقلابی و تشکلهای مردمی همگی حضور دارند.
عبدالملکی در ادامه با اشاره به این که نقشه اشتغال را فراهم و بر آن نظارت می کنیم تاکید کرد: برای درست چرخیدن چرخ دندههای صنعت کمک میکنیم. اگر بستر مناسبی فراهم شود واقعا ایجاد یک میلیون شغل در سال انجام شدنی است ، این موضوع را پیگیری و تلاش میکنیم بستری مناسب برای تحقق ایجاد یک میلیون شغل در سال فراهم شود.
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی گفت: آقای رئیس جمهوری در بخش اشتغال بسیار جدی وارد شده اند و تیم اقتصادی دولت سیزدهم هماهنگ ترین تیم اقتصادی نسبت به دولتهای گذشته است و انتظار داریم این هماهنگی، برنامه اشتغالزایی را به نتیجه برساند.
وی با بیان این که برای ایجاد اشتغال و پایداری آن باید زنجیره ارزش شکل بگیرد، افزود: اگر سیستم بانکی و نظام تأمین مالی همراه این زنجیره نشود، موضوع اشتغال با مشکل اساسی روبرو خواهد شد.
عبدالملکی گفت: با شناختی که از وزیر اقتصاد دارم نگاه این وزارتخانه نیز، تخصیص منابع مناسب و وثائق آسان برای کسب و کارهای کوچک و متوسط است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: در گذشته، کارخانههای بزرگ منابع بانکی را میبلعیدند و کسب و کارهای کوچک نمیتوانستند از این منابع استفاده کنند که در دنیا این موضوع بالعکس است.
عبدالملکی گفت : "تأمین مواد اولیه"، "سرمایه"، "بازار فروش و آموزش"، حلقههای زنجیره اشتغال است که هر کدام شکل نگیرد شغل ایجاد نمیشود.
وزیرتعاون، کارورفاه اجتماعی ادامه داد: همچنین در بازار سرمایه اصلاحاتی دنبال میشود که امیدوار هستیم در آینده خود را نشان دهد.
قاعده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دوره جدید، بهره مندی از فکر و ایده نخبگان و مردم است
وی از فعال شدن لینکی بر روی سایت اصلی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد و از مردم خواست از طریق این لینک پیشنهادات، ایدهها، تجربیات و طرح های خود را در حوزه های مربوطه به این وزارتخانه به اطلاع برسانند.
عبدالملکی تاکید کرد: قطعا به تمامی این موارد پاسخ داده خواهد شد، چرا که اصل و قاعده در دوره جدید فکر و ایده نخبگان و آحاد مردم است و از همه ایده ها و نظریه های دانشگاهی گرفته تا نظریه های ملموس و عینی استفاده خواهیم کرد.