غلامحسین حسینی نیا، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در نشست وبیناری شورای مدیران ستادی و استانی سازمان گفت: برنامه هفتم توسعه بر مدار مهارت خواهد بود.
غلامحسین حسینی نیا، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در نشست وبیناری شورای مدیران ستادی و استانی سازمان گفت: برنامه هفتم توسعه بر مدار مهارت خواهد بود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان آذربایجان شرقی به نقل از روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، دوشنبه، یکم آذر سال جاری، دومین نشست شورای مدیران ستادی و استانی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، با حضور رئیس و معاونان سازمان، مدیران ستادی و استانی به صورت حضوری و وبیناری برگزار شد.
به حول و قوه الهی و تفکر بسیجی، می شود و می توانیم
در این نشست حسینی نیا، ضمن تبریک هفته بسیج گفت: کسانی که با تفکر بسیجی به موضوعات نگاه
می کنند، عاشقانه کار می کنند تا در مسیر سازندگی موثر واقع شوند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در ادامه گفت: صدور مجوز سه روزه تاسیس آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای از مواردی بود که سازمان در تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار پیشقدم شد.
آموزش های مهارتی محور توجه دولت، مجلس و رسانه ها
وی افزود: بیش از 1000 مجوز آموزشگاه آزاد در این مدت (10 مهر ماه تا کنون) صادر شده است و امروز سازمان آموزش فنی و حرفه ای و آموزش های مهارتی از موضوعات مهم میزکار دولت و مجلس و محور توجه رسانه ها است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: فضا را برای تأسیس آموزشگاه های آزاد به ویژه ورود جوانان خلاق فراهم ساخته و از تأسیس آموزشگاه های آزاد در رشته های جدید و مورد نیاز بازار کار حمایت می کنیم.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور همچنین گفت: باید از توانمندی بخش خصوصی استفاده کنیم تا بتوانیم چتر مهارت را در کشور و در تمام رشته ها بگسترانیم.
حسینی نیا ادامه داد: مدیریت یعنی هنر انجام کارها توسط دیگران، پس با مقررات زدایی و ساده کردن کارها شرکای اجتماعی مهارت آموزی و بخش خصوصی را پای کار بیاوریم.
وی همچنین گفت: هدف ما این است که نیازهای واقعی و به روز مهارتی کشور را پاسخ دهیم به همین خاطر نقش حاکمیتی خود را در حوزه مهارت افزایش خواهیم داد.
وی در ادامه گفت: با تخصیص بودجه از سال آینده به استان ها این امکان را فراهم می شود که ادارات کل آموزش فنی و حرفه ای استان ها با روش های کارآفرینانه و خلاقانه اهداف سازمان را پیش ببرند.
آموزش های مهارتی محور توسعه در کشور
حسینی نیا با اشاره به عنایت مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و رئیس جمهور و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر اهمیت آموزش های مهارتی گفت: ما نیز بر این باوریم که آموزش های مهارتی محور توسعه در کشور است و سازمان آموزش فنی و حرفه ای، مهمترین سازمان توسعه ای کشور محسوب می شود.
وی گفت: با توسعه تعامل با صنایع، کارخانجات و اصناف باید موضوع آموزش های جوارکارگاهی را جدی بگیریم، برآنیم که طبق برنامه، تعداد مراکز مهارت آموزی جوار کارگاهی را در سال 1400 به 1400 مرکز افزایش دهیم.
حسینی نیا با اشاره به وجود بیش از 13 هزار نفر نیروی انسانی در سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به عنوان سرمایه های ارزشمند این سازمان گفت: به روزرسانی و ارتقای دانش و مهارت نیروی انسانی سازمان را باید در اولویت قرار دهیم.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: خدمتگزاری به همکاران وظیفه ماست و نتیجه آن خدمت رسانی در شأن مردم شریف از سوی خانواده بزرگ سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور خواهد بود.
وی افزود: مرکز تربیت مربی و پژوهش های فنی و حرفه ای سازمان باید به آنچه مورد انتظار است برسد، هر زمان مربیان سازمان در دو بخش دولتی و خصوصی را توانمند کنیم می توانیم توقع داشته باشیم ارتقای مهارت جامعه به شکلی مطلوب در جامعه انجام شود، در حقیقت مرکز تربیت مربی باید حلقه اتصال داخل و خارج کشور باشد.
استفاده از ظرفیت استان های مرزی در تحقق برنامه های دیپلماسی مهارت
وی همچنین با تأکید بر اهمیت دیپلماسی مهارت گفت: 17 استان مرزی قابلیت اجرای آموزش های مهارتی در قالب دیپلماسی مهارت را با کشورهای همسایه دارند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با اشاره به برگزاری نمایشگاه «فرصت های شغلی مهارت محور کم سرمایه و ارزان» در اواخر آذر ماه گفت: باید به این نمایشگاه به عنوان فرصتی برای ترویج مهارت آموزی و ارتقای جایگاه آموزش های فنی و حرفه ای توجه کرد، 326 شغل وجود دارد که کاملا مهارت محور است و با کمترین سرمایه می تواند، انجام شود.
رئیس سازمان خطاب به مدیران استان ها گفت: با دانشگاه ها و آموزش و پرورش گفتگو و تعامل بیشتری داشته باشید تا ظرفیت های سازمان را ببینند و مهارت آموزی به شکلی عملی اجرا شود.
وی در ادامه بر ضرورت نگهداری و صیانت از املاک سازمان در تمام کشور تاکید کرد و گفت: این املاک
سرمایه های مهارت آموزی هستند و نباید از آنها غافل شد.
حسینی نیا در ادامه ضمن اشاره به سنت حسنه وقف گفت: «وقف مهارتی» را جدید بگیرید و بانک اطلاعاتی خیرین را تشکیل دهید، از ظرفیت خیرین برای پیشبرد مهارت آموزی استفاده کرده و استان های موفق تجربیات خود را در اختیار دیگران قرار دهند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در خاتمه با تأکید بر نگاه و تفکر بسیجی اظهار گفت: ان شاء الله با نیت خیر و یاری خدا در مسیر پرشتاب پیش رو موفق خواهیم شد.
در این نشست که معاونان و مدیران ستادی به صورت حضوری و مدیران استانی به صورت وبیناری شرکت داشتند، معاونین سازمان، مدیران کل حوزه های ستادی و تعدادی از مدیران استانی نظرات خود را ارائه کردند.
همچنین در این نشست، با اهدای لوح تقدیر از زحمات یعقوب نماینده، مدیرکل سابق دفتر آموزشگاه های آزاد و مشارکت های مردمی سازمان تجلیل شد و حکم انتصاب محمدهادی حبیبی ماچیانی، مدیرکل جدید این حوزه از سوی رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور اهدا شد.