وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تماس تلفنی با وزیر کار و امور اجتماعی ارمنستان، سیاست راهبردی ایران را توسعه تجارت با کشورهای همسایه دانست.
به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان آذربایجان شرقی به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی،دکتر «حجتالله عبدالملکی» در گفتوگوی تلفنی با «نارک مکرچیان» وزیر کار و امور اجتماعی ارمنستان اظهار داشت: سیاست جمهوری اسلامی ایران در حوزه دیپلماسی اقتصادی، توسعه تبادلات تجاری و سرمایه گذاریها با کشورهای همسایه است.
وی با اشاره به سیاستهای اقتصاد مقاومتی و راهبردهای کلان نظام در حوزه بین الملل، افزود: همکاری های مشترک در منطقه باید در راستای شکوفایی ظرفیتهای کشورهای همسایه رقم بخورد.
عبدالملکی، ارمنستان را کشوری مهم و راهبردی در حوزه دیپلماسی اقتصادی ایران نام برد و گفت: پیگیری اجرای تفاهم نامههای قبلی و نیز تدوین دستور کار برای همکاریهای جدید در دستور کار قرار می گیرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: علاوه بر مدیریت و سیاستگذاری حوزه کارگری و کارفرمایی ایران، سهم قابل توجهی از اقتصاد کشور در زیرمجموعههای این وزارتخانه هدایت می شود.
وی از آمادگی لازم برای تبادل تجربیات کارگری، کارفرمایی، تعاون، بهزیستی و آموزشهای فنی و حرفهای خبر داد و گفت: بستر اجرای سرمایهگذاریهای خارجی در کشور فراهم است و همسایگان در اولویت تحقق این مهم هستند.
عبدالملکی افزود: سالانه بیش از یک میلیون نفر در ۱۳ هزار آموزشگاه، از آموزشهای فنی و حرفهای بهره میشوند که میتواند فرصتی برای تبادل نیروی کار ماهر و کارشناس با ارمنستان باشد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برای راه اندازی آموزشگاههای فنی و حرفهای مشترک و اعزام مربیان توانمند به ارمنستان آمادگی لازم را داریم.
وی بر ضرورت تشکیل کمیته مشترک دو وزارتخانه در خصوص جمع بندی اقدامات صورت گرفته در راستای تفاهمنامه منعقد شده و ارائه دستور کار برای همکاریهای جدید تاکید کرد و اظهار داشت: مسیر همکاریهای اقتصادی و کارآفرینی دو کشور برای کمک به رشد منافع دو طرف هموار است.
«نارک مکرچیان» وزیر کار و امور اجتماعی ارمنستان نیز در این گفتوگو با تشکر از حسن نیت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه همکاری ها با ارمنستان، گفت: نگاه راهبردی ایران به توسعه تبادلات تجاری با کشورهای همسایه مورد تأکید ما نیز هست.
وی با اشاره به ضرورت توسعه همکاریهای آموزشی بین دو کشور، اظهار داشت: ما نیز در خصوص پیشنهاد وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران برای راه اندازی آموزشگاههای فنی و حرفهای مشترک و بهرهمندی از تجربیات فنی مربیان این کشور اعلام آمادگی میکنیم.
وزیر کار و امور اجتماعی ارمنستان گفت: از برگزاری سومین کمیته کاری مشترک بین دو کشور و حضور هیئت جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان استقبال میکنیم.
وی به موضوع معلولین و نیاز آنان به ارائه خدمات ویژه نیز اشاره کرد و افزود: در قالب تفاهم نامهای جدید میتوانیم زمینه همکاریهای لازم دو طرف و بهره مندی از تجربیات مراکز خدمات اجتماعی ایران را فراهم کنیم.
در پایان دو طرف بر پیگیریهای مستمر در خصوص ارائه دستور کار تفاهمنامه همکاری جدید و ارائه گزارش روند همکاریهای قبلی برای نشست حضوری توافق کردند.